|
Evo nisam znala točno u koju temu da se uključim,pa ću pitatiovdje. Naime,od strane hrt dobila sam prijedlog za ovrhu zbog neplaćanja računa za 3, 4, 5,6 mj 2011,prijedlog je ovjeren kod javnog bilježnika sa datumom 21.12 2011. Problem je sljedeće. Ja sam dotični račun platila 12.12 2011,međutim izgleda da hrt to nije registrirao i predložio je ovrhu. Uz to dodano mi je 625 kn javnobilježničke naknade, dakle ovrha sveukupna mi je iznosila 980 kn. J a potvrdu o tom plaćanju nisam pronašla sve do jučer i nisam imala dokaz o uplati. U petak sam nazvala taj odvjetnički ured i rekli su mi da vide uplatu u 12 mj i neka uplatim još 556 kn na račun hrt. I ja sam isti dan to uplatila jer sam se bojala da mi ne blokiraju račun, i faksirala im uplatu. Nitko mi nije spomenuo da do ovrhe uopće nije trebalo doći, jer ja sam taj račun platila prije sastavljanja prijedloga za ovrhu, Jesamm li u pravu i imam li pravo tražit povrat svih troškova javnog bilježnika i od koga to tražim, od hrt ili bilježnika? Osim toga, još su mi unatoč uplati od petka blokirali račun, i to sam saznala jučer pozivom iz banke. Mislim da sam oštećena u svakom pogledu , Što da radim?
|