|
Pozdrav,
23.01. pauk mi je premjestio auto radi parkiranja na zelenoj površini. 1. Na dijelu površine gdje sam bila nema zelenila već blato i šljunak. 2. Auto koji je bio parkiran pored mojeg nije premješten, te imam fotografiju kojom to mogu pokazati. 3. Svaki dan auti se normalno parkiraju na toj površini i ne bivaju premješteni - od kada mi je premješten auto, imam fotografiju svakog sljedećeg radnog dana koja prikazuje parkirane aute ujutro i popodne na istom mjestu, dakle, nisu premješteni.
Pri preuzimanju vozila na deponiju dobila sam uplatnicu na 500 kn za usluge premještanja vozila prema nalogu kounalnog redara. rečeno mi je da će dodatno na adresu stići uplatnica od komunalnog za prekršaj (parkiranje na zelenoj površini). U kojem iznosu - ne znam. Fotografiju navodnog prekršaja nisam dobila na uvid.
Zanima me, imam li osnova za žalbu na temelju: 1. toga što na površini nema zelenila (prema Odluci o komunalnom redu, javne zelene površine su „parkovi, drvoredi, dječja igrališta, travnjaci, staze, zemljišni pojas uz javnoprometne površine na kojem je zasađeno zelenilo, zeleni otoci, kazete, zelene površine uz objekte javne namjene, te odmorišta i staze koje su sastavni dijelovi zelenih površina i slične površine“ (Članak 2.). 2. toga što vozilo pokraj mojeg nije kažnjeno Komunalni redar nije u potpunosti obavio svoj posao ili je ipak zaključio da se ne radi o zelenoj površini, te je moje vozilo greškom premješteno. 3. sljedeće dane vozila nisu premještana (mogu priložiti fotografije koje to pokazuju) Komunalni redar ne obavlja svoj posao ili se ne radi o zelenoj površini, te je moje vozilo greškom premješteno.
Prema Članku 146. Komunalni redar naložit će uklanjanje i premještanje vozila parkiranog na javnoj zelenoj površini preko fizičke osobe obrtnika ili pravne osobe kojoj je to Grad povjerio, a na trošak vlasnika vozila.
Također, zanima me da li da se žalim na kaznu koje će navodno doći na adresu, ili na dokument koji sam dobila pri podizanju vozila? Da li da platim 500 kn za premještanje vozila, pa da se samo žalim na kaznu ili da ništa ne platim, te samo pošaljem žalbu?
Puno, puno hvala unaprijed!
|