|
Poštovani.
Imam u planu kupiti jednu kuću. S vlasnikom sam se dogovorio za cijenu. Kada sam išao malo istraživat i katastru i u gruntovnici našao sam sljedeće:
Dotični vlasnik je kupio nekretninu 2007.
U katastru piše: o kupovini te nekretnine i stvarnom vlasniku. Nekretnina ima svoj kč.br. i tamo stoji da je kuća od 55m2, dvorište, voćnjak vinograd, sve skupa 1316m2
Vlasnik je 1/1.
Kada pritisnem veza dobivam sljedeće podatke:
Broj geodetskog elaborata (RN) xxx/2004 Rbr. promjene/godina xxx/2007 Klasifikacijska oznaka akta kojim je izvršena promjena (piše broj)
U gruntovnici stoji: Vlasnik je 1/1. Broj zadnjeg dnevnika (br.Z-xxxx/2007), kad utipkam taj broj stoji kako je ovdje kopirano.
Primljeno: Datum primitka Vrsta isprave: UGOVOR O KUPOPRODAJI Oznaka spisa: Vrsta upisa: UKNJIŽBA Sadrzaj prijedloga: UKNJIŽBA VLASNIŠTVA-Ugovor o kupoprodaji nekretnina od xx.xx.2007. godine, z.k.ul. xxxx k.o. Mjesto Bilj.o kretanju spisa: SPIS A/A, , xx.xx.2007. Način rješenja: UDOVOLJENO Datum rješenja: xx.xx. 2007 Datum provedbe: xx.xx.2007. Datum otpreme: xx.xx.2007.
Ovo do sada mi je sve jasno.
Sada dolazim do onog glavnog pitanja. U ZK ulošku u gruntovnici pod TERETOVNICA STOJI UPISANO
Uslijed otpisa prenenešno iz z. k. ul. xxxx: Primljeno: xx. travnja 2004. br. Z-xxx/04. Na temelju čl. 141. Zakona o gradnji (NN.175/03) upisuje se zabilježba da građevna i uporabna dozvola nisu priložene za objekt izgrađen na čkbr. xxxx/x.
Kada utipkam taj broj Z-xxx/2004 dobvam sljedeće:
Primljeno: xx.xx.2004. 10:23:00 Vrsta isprave: PRIJAVNI LIST Oznaka spisa: Z-xxx/04 Vrsta upisa: Sadrzaj prijedloga: z.k.ul. xxxk.o. Mjesto, čkbr. xxxx/x Bilj.o kretanju spisa: Način rješenja: UDOVOLJENO Datum rješenja: xx.xx.2004. Datum provedbe: xx.xx.2004. Datum otpreme: xx.xx.2004.
Što to znači "upisuje se zabilježba da građevna i uporabna dozvola nisu priložene za objekt izgrađen na čkbr. xxxx/x."
Taj objekat nije legaliziran? Mislim da je malo adaptiran i što treba napraviti.
I još jedno pitanje ako sklopino ugovor u kupoprodaji da li postajem vlasnik nekretnine i dali će biti sve uredu. Dali ova napomena s_meta_ u teretovnici i kako?
I zadnje razlika u površini između gruntovnice i katastra je 2m2 neće to biti problem?
Unaprijed hvala
|