mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Mnogo pretrpljenog (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Mnogo pretrpljenog
L.G. (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Mnogo pretrpljenog 7 _FB_DATE_MONTHs, 2 _FB_DATE_WEEKs ago Karma: 0  
Poštovani!

Moj problem je malo kompleksniji.... Naime, bila sam zaposlena kao konobar, vlasnik je d.o.o.
Potpisivala sam mjesečno ugovor na određeno vrijeme, na zakonskih 40 radnih sati tjedno, prijava cca 2.800,00 kn brutto.

Situacija je sljedeća: radila sam tjedno, bez iznimke, 54 sata, rad je bio smjenski, jedan dan ujutro, drugi dan popodne i tako naizmjence. radno vrijeme lokala je od 06 do 24. smjene su bile regulirane tako da se radilo ujutro od 06 do 15, te popodne od 15 do 24, što znaći da sam svaki drugi dan dnevnog odmora imala samo 6 od zakonskih 12 sati.
Tako sam radila 2 i pol mjeseca....
(također, vidjela sam kako on upisuje sebe u svoju papirologiju na određeno broj sati, kako bi papirnato izgledalo kao da se radi 40 sati tjedno, no opet imam svjedoke koji mogu potvrditi moje radno vrijeme..)

Plaća je bila dogovorena 2.800,00kn brutto na račun, ostatak do 4.500,00 kn na ruke.

19.09. poslodavac me je usmeno obavjestio o otkazu sa 30.9., sa istekom ugovora. s obzirom na to da sam svoj posao obavljala korektno i da nije bilo nikakve ranije najave o prekidu rada, zamolila sam taj dan slobodno jer sam bila u šoku i vjerujem da nebih svoj posao mogla odraditi korektno. uz to sam najavila da ću sljedeći dan, 20.09. doći normalno na posao i odraditi do 30.09..

Sljedeći dan kad sam došla na posao, na mom radnom mjestu, u mojoj smjeni je bila kolegica, a mene je poslao na slobodne dane.

Krajem tog tjedna mi se dotični gospodim javio sa zahtjevom da odradim zadnjih 5 dana rujna, što sam odbila s obzirom da me poslao na slobodne dane.

Danas mi je isplatio plaću na račun, a novac na ruke mi odbija dati, iako ne tražim nikakvu naknadu za slobodne dane, nego samo za dane odrađene do 19.9.

uz to, nisam primila niti jednu platnu listu, niti jedan primjerak potpisanog ugovora, niti papire o prijavi.

Radnu knjižicu i papire od odjave mi je uredno vratio.

Također, na radnom mjestu sam trplia mnoge bezobrazne, čak i vulgarne seksitičke primjedbe sa strane gostiju, na što sam ga upozorila, kod nekih je i on sam bio prisutan, ali me kao radnika nije zaštitio, za što također imam svjedoke.

Recite mi molim Vas, imam li ikakve osnove za privatnu tužbu i mislite li da se to uopće isplati?

Hvala unaprijed!

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
      Tema Autor Datum
    thread link
Mnogo pretrpljenog
L.G. 11.10.11 11:10
    thread link
thread linkthread link Odgovor:Mnogo pretrpljenog
L.G. 11.10.11 20:38
    thread link
thread linkthread linkthread link Odgovor:Mnogo pretrpljenog
L.G. 14.10.11 21:49
_GEN_GOTOTOP Odgovor