mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Tužba protiv veleposlanstva kao poslodavca-HITNO (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Tužba protiv veleposlanstva kao poslodavca-HITNO
kvaka 22 (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Tužba protiv veleposlanstva kao poslodavca-HITNO 8 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  

Bio sam zaposlenik stranog diplomatskog predstavništva u Republici Hrvatskoj. Zasposlen sam na neodređeno vrijeme.
Prije nešto više od dva tjedna zaprimljen sam na bolničko liječenje na kojem se još uvijek nalazim.
Svega par dana po prijemu na liječenje (poslodavac je u zakonskom roku pismeno obaviješten o privremenoj nesposobnosti za rad) poslodavac me odjavljuje sa zdravstvenog i mirovinskog osiguranja i raspisuje oglas za moje radno mjesto. Nikakvu obavijest niti usmenu niti pisanu nisam niti primio niti potpisao.
Napominjem da u ugovoru o radu stoji da je sklopljen temeljem Zakona o radu čl. 13 i 14 (eksplicite piše u ugovoru).
U članku koji regulira prestanak ili raskid ugovora isto tako izrijekom stoji da se na raskid ugovora primjenjuju propisi zako
nodavstva Republike Hrvatske.
Štoviše, vezano uz spomenute odjave, u ugovoru jasno stoji da su poslodavac i radnik u okviru radnog odnosa vezani Zakonom o mirovinskom osiguranju i Zakonom o zdravstvenom osiguranju kao i drugim propisima Republike Hrvatske koji se odnose na ovaj radni odnos.
Kao šlag na tortu, na kraju stoji da je u slučaju spora ugovorena je nadležnost Općinskog suda u Zagrebu i primjenu propisa koji važe u republici Hrvatskoj.
Da se radi o nekom našem d.o.o.-u stvar bi bila kristalno jasna.
Budući to nije slučaj, nagradno pitanje je mogu li veleposlanstvo uopće tužiti, i mogu li se nadati ičemu od te
tužbe ili Bečka konvencija omogućuje robovla sništvo u Hrvatskoj?
Svaka preporuka odvjetnika koji se želi, zna i može nositi s na-
vedenim je više nego dobrodošla.
mjesna nadležnost Općinskog suda u Zagrebu i primjenu propisa

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
      Tema Autor Datum
    thread link
Tužba protiv veleposlanstva kao poslodavca-HITNO
kvaka 22 22.09.11 03:44
    thread link
thread linkthread link Odgovor:Tužba protiv veleposlanstva kao poslodavca-HITNO
kvaka 22 22.09.11 04:23
_GEN_GOTOTOP Odgovor