mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Naplata štete od osiguranja (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Naplata štete od osiguranja
zoresko8 (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Naplata štete od osiguranja 10 _FB_DATE_MONTHs, 1 _FB_DATE_WEEK ago Karma: 0  
Poštovani,
potreban mi je pravni savjet oko naplate potraživanja nastalih u prometnoj nezgodi 25.06.2005 god. Tada sam posjedovao Euroherc policu osiguranja od automobilske odgovornsti br. 0822148842. Nakon prometne nezgode 2005 god. tražim nadoknadu štete (boj štete MAO 0501212 ) nastalu na vozilu od Kvarner Winer Studische osiguranja d.d. broj police 210001356028 vlasnik police je osoba koja je skrivila nezgodu.
Od Kvarner Winer Studische osiguranja d.d. dobivam odgovor 18.10.2005 da su moj odštetni zahtjev otklonili jer su prema očevidu policijske postaje Otočac utvrdili da sam ja skrivio prometnu nezgodu.
26.08.2005 od Euroherca dobivam obavjest o predmetu 100-0512 1051 1173 da protustranka traži nadoknadu štete sa moje police.
Spor oko krivnje za prometnu nezgodu završava na sudu gdje se traži prometno vještačenje nezgode. U više navrata šaljem požurnicu sudu oko riješavanja spora ali suđenje završava tek 15.02.2011 prvostupanjskom oslobađajućom presudom Općinskog suda u Gospiću i 12.05.2011 i drugostupanjskom oslobađajućom presudom Županijskog suda u Karlovcu u moju korist.
05.04.2011 šaljem zahtjev za obnovu potraživanja od 2005 god. Kvarner siguranju za nadoknadu štete nakon prvostupanjske preasude te još jednom 10.06.2011 nakon dobivenog rješenja o drugostupanjskoj oslobađajućuj presudi.
05.07.2011 dobivam odgovor da zahtjev nije pravno osnovan budući da zbog proteka vremena, sukladno čl. 376 Zakona o obaveznim odnosima (N.N. 53/91) nastupila zastara potraživanja.
Budući da sam prvi zahtjev podnio na vrijeme, a Kvarner osiguranje ga je otklonilo na temelju Zapisnika o očevidu ne čekajući sudsku odluku imam li pravnih mogućnosti naplatiti potraživanja od Kvarner osiguranja?

Unaprijed hvala,

098/445-155
zoran.oreskovic@gmail.com

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
      Tema Autor Datum
    thread link
Naplata štete od osiguranja
zoresko8 14.07.11 08:38
_GEN_GOTOTOP Odgovor