|
Pozz. Trebam savjet,darovnim ugovorom moj otac dao je kuću i okućnicu još za života na dvije polovice (moje sestre i mene), nakon njegove smrti kod ostavine odvjetnica je pitala našu majku da li se time slaže da tako i ostane , na što je ona pristala. Usmenim dogovorom sestra i ja smo se dogovorile da meni pripada donji dio etaže (bivša radionica),dok njoj ostaje kat i tavan. Međutim problemi nastaju kada u tu kuću treba nešto uložiti,jer po mojoj majci to bih trebala u stvari biti ja ,jer sam ja to njoj dužna iako ne vidim po čemu,jer su me iz te kuće izbacili sa mojih 18 godina. Sada bi trebalo mijenjati krov jer ima mala oštećenja, ali ta oštećenja su takva da se mogu sanirati,a ne mijenjati cijelo krovište. Kada sam ja htjela mijenjati prije nekoliko godina to krovište ,jer smo mi radili (suprug i ja ) na svojoj kući krovište i bilo je dosta matreijala i ljudi tada su se svi pravili grbavi (majka i sestra),sada bi mi trebali staviti novo krovište jer im baš sada to bi trebalo. Kada sam nakon ostavinske rasprave htjela srediti papire da čestica bude 1/1, a ne kao do sada 1/2 nije bilo dovoljno volje s druge strane. Na mojoj kući (nova) meni nitko nije od njih financijski niti materijalno pomagao ,imali smo suprug i ja zajedno 5 nenamjenskih kredita i bilo nam je zaista teško,ali sada smo se izvukli i kada bi nam trebalo biti lakše ,eto opet nešto. Što god smo mi htjeli raditi u radionici moja majka je rekla jesam li pitala sestru, a kada ona nešto radi tada se ne nađu shodno tome da upitaju mene da li može. Tako da ustvari meni ta radionica stoji prazna (sada nema niti vode,...jer mi neda majka da priključim,već moram sama platiti priključak vode ili bušiti za bunarsku vodu, ali trenutno je to izdatak koji ne mogu izdvojiti,jer trebam i u svojoj kući dovesti vodu ,imam bunarsku). Da ne duljim trebam savjet što ja zapravo moram sada učiniti ,koja su moja prava i na koji način da se zaštitim, jer ovo više ne vodi ničemu. P.S. moram napomenuti da bi iznos za krovište dijelio na pola,ali svejedno to je 200 kvadrata i to je ogroman iznos koji ja ne mogu dati,ali sanirati se može. Jesam li ja zaista dužna raditi to krovište iako imam samo jednu etažu,a moja sestra ima kat i tavan (kat preuređen za stanovanje od 100 kvadrata,a tavan potpuno prazan i može se preurediti u lijepi stan od 110 kvadrata,a ja imam samo radionicu od 90 kvadrata). Molim za bilo kakav savjet kako bih mogla riješiti problem.
|