mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno
Suncica (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno 1 _FB_DATE_YEAR, 9 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Napravljen je ugovor izmedju mog bivseg supruga i njegove majke o dozivotnom izdrzavanju 24 maja 2000. Poosto je stan bio u procesu otkupa majka je sa firmom zvanicno zakljucila ugovor o vlasnistvu 13 Juna 2000 pa je tek onda moj suprug ovaj o dozivotnom ovjerio u sudu?
Da li je ovaj ugovor vazeci s obzirom da je mama bila nosilac stanarskog prava ali ne i vlasnik do potpisivanja ugovora sa firmom 13 Juna 2000, I sta odlucuje o validnosti ugovora o izdrzavanju da li datum potpisivanja 24 maj 2000 ili datum ovjere 16 juni 2000?
Zanima me s obzirom da smo bili u braku prije sastavljanja tog ugovora a i nakon sto je mama preminula da li ja imam prava na dio u tom stanu kao supruga s obzirom da je samo on potpisao ali nisam nekim pravnim aktom iskljucena iz ugovora odnosno nije iskljucivo naslovljeno na njegovo ime?
Da li se taj ugovor tretira kao dvostrani (suprugi ja suduznici jer smo oboje doprinosili izdrzavanju a mama korisnik ) ili je to posebna imovina? Ja sam radila on 3 godine prije nego je mama preminula nije imao posao pa je teret zajednice i izdrzavanja bio na meni. Ako sam unajmila nekoga da dolazi sedmicno i brine se o cistoci stana kada sam zbog posla bila u nemogucnosti eda dolazim licno da li se i to uzima kao aktivna briga o roditelju? po ugovoru nismo morali zivjeti zajedno sam se brinuti dok je mama ziva.
Hvala

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
      Tema Autor Datum
    emo
Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno
Suncica 05.08.10 08:04
    thread link
thread linkthread link Odgovor:Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno
Suncica 06.08.10 07:13
    thread link
thread linkthread link Odgovor:Pravo bracnog druga na stan po ugovoru o dozivotno
kristina.rakusa 14.12.10 08:03
_GEN_GOTOTOP Odgovor