|
Napravljen je ugovor izmedju mog bivseg supruga i njegove majke o dozivotnom izdrzavanju 24 maja 2000, a posto je stan bio u procesu otkupa je sa firmom zvanicno zakljucila ugovor o vlasnistvu 13 Juna 2000 pa je tek onda ovaj o dozivotnom ovjeren u sudu? Da li je ovaj ugovor vazeci s obzirom da je mama bila nosilac stanarskog prava ali ne i vlasnik do potpisivanja ugovora sa firmom 13 Juna 2000, I sta odlucuje o validnosti ugovora o izdrzavanju da li datum potpisivanja 24 maj 2000 ili datum ovjere 16 juni2000? Zanima me s obzirom da smo bili u braku prije sastavljanja tog ugovora a i nakon sto je mama preminula da li ja imam prava na dio u tom stanu kao supruga s obzirom da je samo on potpisao ali nisam nekim pravnim aktom iskljucena iz ugovora odnosno nije iskljucivo naslovljeno na njegovo ime? Da li se taj ugovor tretira kao dvostrani ( suprugi ja suduznici a mama korisnik ) ili je to posebna imovina. Ja sam radila on 3 godine prije nego je mama preminula nije imao posao pa je teret zajednice i izdrzavanja bio na meni. Hvala
|