mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Odgovor:Posebna imovina (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Odgovor:Posebna imovina
Mia (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Posebna imovina 2 _FB_DATE_YEARs, 4 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Nakon zaključenja braka dobila sam, ugovorom o darovanju, od roditelja stan, koji sam prije nekoliko godina prodala i kupila kuću (cijena prodanog stana i cijena kupljene kuće bila je ista), što znači da kuća, koja i glasi na moje ime, je moja posebna imovina.
Međutim, prije 2 godine dio kuće, tj. garaža je renovirana i prenamijenjena u dnevni boravak. Financijska sredstva za renoviranje bila su isključivo od mojih roditelja, koji ne bi nikada financijski uložili da to nije moja kuća.
Budući da ću ubrzo podnijeti tužbu za razvod braka, zanima me da li moj suprug ima pravo potraživati nešto od mene, isplatu ili utvrđenje prava vlasništva, u slučaju moguće tužbe s njegove strane, tj. što bi u tim situacijama morala dokazivati?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.
Napominjem da već par godina nemamo ekonomsku zajednicu.

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
Habab (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Posebna imovina 2 _FB_DATE_YEARs, 2 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 1  
Stvar je sasvim jasna. Iz Vašeg posta razvidno je da se radi o posebnoj imovini. Na posebnu imovinu supružnik, u konkretnom slučaju Vaš suprug, nema pravo potraživati bilo kakvu činidbu, davanje ili trpljenje od strane Vas kao supruge.

Nema razloga za bojazan da ćete morati bilo što dokazivati. U slučaju da Vaš suprug bude tražio nešto od Vaše posebne imovine, kao npr kuće, jednostavno ćete dokazati svoje navode darovnim ugovorom i kupoprodajnim ugovorom, kao i saslušanjem vas kao parnične stranke, vaših roditelja. Jedino što preostaje Vašem suprugu jest mogućnost da traži dio sredstava koja je eventualno uložio u renoviranje kuće ili tome slično.

Pozdrav.

kasandra (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Molim pomoć 11 _FB_DATE_MONTHs, 1 _FB_DATE_WEEK ago Karma: 0  
U braku sam 8 god ,on radi u MORHU, DOBILI SMO STAN NA KORIŠTENJE OD MORHA KOJI SADA IMAMO PRAVO OTKUPITI ,U MEĐUVRMENU ON JE PODNIO ZAHTJEV ZA RASTAVU BRAKA I ODSELIO KOD LJUBAVNICE ,ŠTA DA RADIM DALI MOJ SIN I JA IMAMO PRAVA NA TAJ STAN AKO SE RASTANEMO ,NEMAM NIKAKVE IMOVINE SVE ŠTA SMO STEKLI JE TAJ STAN ,JEDINO MOGU NA CESTU

_GEN_GOTOTOP Odgovor