mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela
Azure (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 2 _FB_DATE_YEARs, 3 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Pozdrav svima,

Evo, imam jedan zanimljiv problem te se nadam da je netko tu raspolozen za dati mi neki savjet

Dakle, ja sam vlasnik jedne web stranice koja je jos uvijek u izradi no njen (izrazito veliki) potencijal su prepoznali neki moji poznanici koji se bave poduzetnistvom i odlucili uloziti u projekt.

Namjera je osnovati d.o.o.

Malo detaljnije,

Dakle, stranica je edukativnog sadrzaja, te sam ja jedina osoba koja je sposobna stvarati taj sadrzaj, nakon njihovog ulaganja moja zadaca bi i dalje bila stvarati sadrzaj u koji sam vec ulozio 1000 - 1500 sati rada.

Dvije druge osobe koje bi samnom osnovale d.o.o. ce uloziti sav kapital (dakle, ja nemam uopce novce) te iskoristiti svoje poslovno iskustvo i poznanstva da promoviraju i pomognu projekt.

Razlog zasto ovo pisem je jer zelim cuti par misljenja o tome kako posteno raspodjeliti udjele u tvrtci.

Moja zelja, kao dosadasnji vlasnik stranice, je ostati i dalje vlasnik, te nastaviti svojim radom, iskustvom na tom podrucju i savjetima voditi tvrtku uz njihovu pomoc i njihovo iskustvo u poslovnom svijetu. (kojeg ja, napominjem, nemam, zato i trazim savjet na ovom forumu)

Kakav je realan/optimalan omjer za traziti od njih? Sto mi je najbolje ciniti?

Naravno, ne trazim nikog da mi daje strucne i opsirne pravne savjete nego samo par smjernica i osnovnih savjeta tako da mogu doci pripremljen na detaljnije dogovore o osnivanju, za sad je sve bilo telefonski.

Hvala puno

~Azure

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
Habab (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 2 _FB_DATE_YEARs, 2 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 1  
S obzirom da se ne tražite pravni savjet, nego smjernice glede raspodjele udjela, mislim da tu sami sebi možete najbolje pomoći. Jednostavno zauzmite čvrst stav prilikom pregovora, detaljno opišite koliko je uloženo truda u svaki dio Vaše stranice, odigrajte mudro i pametno, i nadam se da ćete na kraju biti zadovoljni onim što ste dogovorili.

Pozdrav.

Azure (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 2 _FB_DATE_YEARs, 2 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Hvala na poprilicno korisnom savjetu.

Problem je sto neznam na koji nacin izmjeriti vrijednost onog sto bi ja ulozio u to drustvo, cini mi se da je to vise subjektivno te mi ne ostavlja bas puno 'moci' u nekakvom pregovaranju.

Mozda se varam, bilo bi svakako odlicno kad bi mogao na neki nacin profesionalno i tocno prikazati vrijednost svog inputa?

Habab (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 2 _FB_DATE_YEARs, 2 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 1  
Kao što rekoh u prethodnom postu Vaš uspjeh isključivo ovisi o Vama i Vašoj snalažiljivosti u pregovaranju.

Ne znam o kolikom se novcu radi, ali zašto ne razmisliti i o zajmu? Mislim pozajmite novac dok krenete u biznis, vratiti isti tijekom određenog vremena, ili izvršite neku drugu uslugu osobi od koje je pozajmljen novac i krenete sami sa biznisom.

Eventualnim partnerima možete ponuditi i drugi vid suradnje, besplatno oglašavanje na sajtu, proviziju od dobivenih poslova, i tome slično.

Ne želim da izlazim iz pravnih okvira, imate dosta mogućnosti i nadam se da ćete izabrati ono što je najbolje za vas.

Pozdrav.

Azure (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 2 _FB_DATE_YEARs, 2 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Shvatio sam Vas savjet te je moj prethodni post imao konkretnije pitanje, trazio sam ideju ili savjet kako profesionalno prikazati svoj input u drustvo, izracunati ga i staviti na papir.

No ok, cijenim Vase misljenje, da moj uspjeh iskljucivo ovisi o mojoj snalazljivosti u pregovaranju.

Uistinu imam pouzdanja u svoje pregovaracke sposobnosti,no, kao sto sam rekao, moj problem je u stvaranju argumenata koji su mi potrebni za taj razgovor, te u vezi tog trazim savjete.

Upravo zbog toga sam se OBRATIO forumu kako se nebi morao pouzdati samo u SVOJE sposobnosti jer, naravno, nisam dorastao ovome jos.

Hvala

kristina.rakusa (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:Osnivanje d.o.o., raspodjela udjela 1 _FB_DATE_YEAR, 4 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 0  
Ok, možda korisna informacija da osim što s obzirom na činjenicu da izrađujete web stranicu je da već time ulažete svoj trud i svoje znanje za njezinu izradu i time zapravo doprinosite vašem ortaštvu, činjenica je da Vi nad svojom stranicom imate i pravo intelektualnog vlasništva, koja prava se inače mogu ustupiti, naravno za novac, a koji zapravo dijelom ustupate i svojim kolegama radi postizanja dobiti vas svih trojice.

_GEN_GOTOTOP Odgovor