Pozdrav svima,
Evo, imam jedan zanimljiv problem te se nadam da je netko tu raspolozen za dati mi neki savjet

Dakle, ja sam vlasnik jedne web stranice koja je jos uvijek u izradi no njen (izrazito veliki) potencijal su prepoznali neki moji poznanici koji se bave poduzetnistvom i odlucili uloziti u projekt.
Namjera je osnovati d.o.o.
Malo detaljnije,
Dakle, stranica je edukativnog sadrzaja, te sam ja jedina osoba koja je sposobna stvarati taj sadrzaj, nakon njihovog ulaganja moja zadaca bi i dalje bila stvarati sadrzaj u koji sam vec ulozio 1000 - 1500 sati rada.
Dvije druge osobe koje bi samnom osnovale d.o.o. ce uloziti sav kapital (dakle, ja nemam uopce novce) te iskoristiti svoje poslovno iskustvo i poznanstva da promoviraju i pomognu projekt.
Razlog zasto ovo pisem je jer zelim cuti par misljenja o tome kako posteno raspodjeliti udjele u tvrtci.
Moja zelja, kao dosadasnji vlasnik stranice, je ostati i dalje vlasnik, te nastaviti svojim radom, iskustvom na tom podrucju i savjetima voditi tvrtku uz njihovu pomoc i njihovo iskustvo u poslovnom svijetu. (kojeg ja, napominjem, nemam, zato i trazim savjet na ovom forumu)
Kakav je realan/optimalan omjer za traziti od njih? Sto mi je najbolje ciniti?
Naravno, ne trazim nikog da mi daje strucne i opsirne pravne savjete nego samo par smjernica i osnovnih savjeta tako da mogu doci pripremljen na detaljnije dogovore o osnivanju, za sad je sve bilo telefonski.
Hvala puno
~Azure